top of page
Search
  • Writer's pictureAbigél Miskolczi

Hat hét tömören

Tulsagosan is sok ido telt el azota, hogy legutobb irtam valamit. Ennek bizonyosan az az oka, hogy mosatnaban nagyon jol erzem magam itt es teljesen megszoktam az itteni eletet. Tisztan emlekszem mennyire soknak tunt 6 het a ket szunet kozott, es mar el is repult. Habar ketsegtelenul nagyon szuksegem van erre a 3 het pihenore azt is el kell mondjam mostanaban mar kevesebbet szenvedek az angollal es sokkal egyszerubben tanulom meg a dolgokat. Mostanra ki merem jelenteni, hogy vannak uj barataim es a tarsasg is elegge osszeszokott. Ez nemileg ironikus, hiszen pont a szunet utan csereleunk szobatarsakat, igy ujra ossze kell majd razodnunk. Sokan atkoltoznek a Boarding Houseba, azonban en maradok a villaban, akarcsak az egyik szobatarsam. A masik ket szobatarsam egy malaj es egy holland lany lesznek.

Kicsir arrol, hogy mi tortent ezalatt a hat het alatt. Szoval mindenek elott rengeteg tanulas, de mire szamitson az ember amikor iskolaba jar. Hatalmas orommel tolt el, hogy az elso harmadeves riportomban fejlodest latok az oktoberi eredmenyeimhez kepest. Ilyenkor nem csak a tantargyaimrol es az ott szerzett jegyeimrol beszelek, hanem a szocialis eletemrol es a CCA-s tevekenysegeimrol is. Szorgalmasan dolgoztunk egy europai nap, egy karacsonyi vasar es egy teli gala megszervezesen. Mindharom esetben sikerrel jartunk es fantasztikus eredmenye lett az eltervezett dolgoknak. Szemely szerint nekem az europai nap es az azt koveto esti fellepes volt az a nagy valtas, amikor elkezdtem tobb idot tolteni emberekkel. Eppen ezert 3 produkcioban is szerepeltem. Ezek utan mar szinte elvarhato volt, hogy a teli galan is valami emlekezeteset alkossunk. Igy hat az egyik evfolyamtarsammal egy akrobatikus koreografiat allitottunk ossze. Mindezeken tul mar szamos alkalommal daloltam kisebb-nagyobb csapattal, amiben az a jo, hogy a dalok vegere mar mindenki egyutt enekel, a hallgatosagot is belertve.

Tovabba eletemben eloszor volt szerencsem Halaadast unnepelni az itteni fogadocsaladommal. Ez a csalad nagyon kulonleges, hiszen mind az 5 gyermek a csaladban orokbefogadott es igy minden vallast es szokast teljes mertekben tiszteletben tartanak es unnepelnek. Kicsit megilletodve, de nagyon lelkesen toltottem ezt a 3-4 orat 20-30 ember tarsasagaban a vilag minden tajarol (a csalad ismerosei), az etelekrol nem is beszelve.

Az utolso nagyon emlekezetes dolog, ami tortent velem egy 3 napos ESS trip volt december elso heteben. Ezido alatt szamos terepgyakorlatot tartottunk es rengeteget tanultunk. Leginkabb azon dolgoztunk, hogy hogyan gyujtsunk eleg informaciot es ezt hogyan elemezzuk. A mangrove erdotol a 2004-es tsunamiig a buvarkodason es kagylovizsgalason keresztul mindent megtapasztalhattunk. Nehany ember szamara ez hatamas kihivas volt, masok nagyon elveztek, hogy majdnem terdig sullyedtunk az iszapba. Mindenesetre gyonyoru helyen (Ranong kutatokozpont) voltunk, es eletre szolo elmenyekkel gazdagodtunk.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page