top of page
Search
  • Writer's pictureAbigél Miskolczi

Mindennapok

Mar ket hete vagyok itt. Meg kell hagyni ez nagyon furcsa, mert sokkal tobb idonek tunik. Az orientacios het alatt szinte semmi szabadidom nem volt, de mostanra ra kellett dobbenjek, hogy az nagyon is sok volt, mert most feleannyi sincs. Alig egy hete kezdotott el az iskola, de mar igy is sokat kell tanulni.

Kicsit irok arrol, hogy hogyan zajlik itt az elet. Minden nap 7 oram van. Az elso ot 50 az utolso ketto 55 perces. A tanorak kozott nincsen szunet csak amig atsetalunk egyik terembol a masikba. Azert senki ne sajnaljon, mert a 2. es az 5. "period" utan van lehetoseg kicsit szusszanni. Vagyis olyankor kapunk tizorait, majd ebedet. Nekem szemely szerint 4 lyukasoram van, de az orarend szemelyreszabott ezert ez egyenenkent valtozo. A tanitas 8.20-kor kezdodik, ami azert lehetseges, mert 8.00-8.20 kozott egy ugynevezett "Homeroom" ora van. Itt leginkabb meditalunk beszelgetunk, ha valami problemank van itt tudjuk jelezni. Ez kis csoportokban zajlik, es ez a csoport az "osztaly". En peldaul a G.11.3-as osztalyba jarok.

Orak utan kulonfele szabadidos tevekenysegek vannak, amiket mi valaszthatunk ki. Ez csak jovohettol kezdodik el, ezert egyenlore meg nem tudok rola tobbet meselni.

Korabban irtam, hogy az etelek nagyon finomak. Ez valoban igy van, csak annyi a problema vele, hogy szinte minden nap ugyanabbol lehet valasztani. Svedasztalos rendszer van, ezert a matektanarok rendszeresen megjegyzik, hogy nem ertik mi a problemank, hiszen kombinatorikailag nagyon sokfele etrend osszeallithato...🙃

Mostanra mar atkoltoztem a villaba. Az is kiderult, hogy azert kerultem ide, mert a kollegiumban nincs eleg ferohely, igy nehany diak bekoltozik a villaba. Most ez nyilvan furcsan hangzik, de ez tenyleg olyan, mint egy luxusvilla. Van sajat medenceje, gyonyoru a kert es viszonylag otthonos. Egyszoval en nagyon szeretek itt lakni, annak ellenere, hogy a WiFi folyamatosan megakad, mindig elromlik valami es 5-en osztozunk egy furdoszoban.

A szobatarsaim egy thai es egy nepali lany. Elvileg meg erkezik majd egy negyedik tarsunk is Irakbol, de rola meg senki nem tud semmit. A szomszedos szobaban egy kameruni es egy malaj lany lakik. (Ok a furdoszoba tarsaink.)😉 Ezen kivul 7 masodeves diakkal lakunk egyutt. A villak nem koedukaltak, ezert a fiuk egy masik epuletben laknak. Ez nagyjabol 45 masodperc setara van tolunk. Az iskola is "borzasztoan messze van". Legalabb 3 percet kell gyalogolnunk, hogy beerjunk a kampuszra, ahol mindig tortenik valami erdekes dolog...😀

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page